Sammy Woodhouse en Arshid Hussain, de leider van een groots pedofilienetwerk.
Volledig scherm
Sammy Woodhouse en Arshid Hussain, de leider van een groots pedofilienetwerk. © Rv

Sammy vertelt hoe ze in de klauwen van een pedofilienetwerk belandde: "Ik was zwanger op mijn veertiende, maar politie liet gewoon betijen"

PedofilieSammy Woodhouse (32) is met open ogen in de val gelopen. Als veertienjarig meisje raakte ze hopeloos verliefd op Arshid Hussain, een pooier die zou uitgroeien tot de spilfiguur van het Rotherham-schandaal. In die Britse stad werden in zestien jaar tijd -tussen 1997 en 2013- minstens 1.400 kinderen het slachtoffer van seksueel misbruik. Woodhouse werd meteen zwanger, haar ouders trokken aan de alarmbel. De politie en de bevoegde instanties wisten maar al te goed wat er aan de hand was, maar ondernamen niets. Woodhouse heeft nu een boek over haar vreselijke jeugd geschreven, in de hoop het verschil te kunnen maken. "Als dankzij 'Just A Child' één kind niet in de klauwen van een pedofiliebende belandt of net de moed vindt om te ontsnappen, is mijn missie geslaagd." Hieronder leest u haar moedige getuigenis.

6 reacties

  • Tess Cappaert

    6 jaar geleden
    Diane, aangezien hij constant geweld gebruikte , ze was gewoon doodsbang van hem. Hij had vrienden bij de politie, de ouders konden ook niet veel doen. Het zit wel ietsje complexer in elkaar , dan hoe jij het stelt.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De autoriteiten zouden moeten aangeklaagd worden. Zelfs nu nog.Verder valt het me op dat het meisje geen echte vertrouwenspersoon had die haar tot andere inzichten had kunnen brengen. De vader had toch wel meer stappen hebben kunnen ondernemen. Huisarrest vind ik heel flauw. Dat is het probleem doorschuiven. Maar ja. Zo simpel is het natuurlijk ook allemaal niet.
  • erwin hagar

    6 jaar geleden
    wat mij verbaast , is dat er geen enkele verantwoordelijke bij de zorg instanties noch bij de politie aangeklaagd worden voor zware nalatigheid. hier in belgie sta je allang als politieman voor het comite P en bij uitbreiding de rechtbank.(en met recht en rede!)
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat sommige meisjes steeds maar BLIJVEN teruggaan naar zulke kerels! Ze had toch al véél eerder bij hem weggekund? Haar ouders hebben haar kansen genoeg gegeven!
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Er werd niet opgetreden om niet beschuldigd te worden van racisme !