rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Van op hol geslagen paarden tot de belofte trager te rijden: snelheidscampagnes door de jaren heen

VerkeerHoewel trajectcontroles, vaste flitscamera's en flitsmarathons de pakkans de voorbije jaren deden toenemen en snelheidsovertredingen ook strenger beteugeld worden, blijven we het gaspedaal te diep induwen. Daarom lanceert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) vandaag alweer een snelheidscampagne, de zoveelste sinds de jaren zestig van de voorbije eeuw. Toen luidde de slogan nog "paarden op hol zijn gevaarlijk", nu beloven 505 'gewone' Vlamingen aan hun familie en vrienden de paardenkracht onder de motorkap te zullen intomen. Dat kan je overigens hier zelf doen. Een overzicht van de campagnes door de jaren heen.

6 reacties

  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Investeren in politie en flitsapparaten. Er luggen google lussen in de weg dus appje in alle auto's die zorgt voor aanpassen snelheid en niemand rijdt meer te hard. Jammer voor de staatskas want geen inkomsten van boetes meer
  • censor

    6 jaar geleden
    en de mensen gaan dat zeker doen...dat is de domste en dure reclame van "wegen en verkeer...en die "rosse" van wegen en verkeer....ze gaat het eens zeggen zie...Zie ze dan zelf niet in dat die affiches op niks trekken ..in de tijd van dienen "RAY" mensen toch wie komt daar nu op zo'n gedrocht te maken. En het kostte stukken van mensen, maar dat is van geen tel, als Weyts maar op TV komt, dat is belangrijk...maar zeker niet zijn uitleg...nog een beetje meer flitsen.
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Ik ben nu ook geen heilige, maar in het verkeer heb ik wel door dat iedereen zich aan de regels moet houden! Jammer genoeg zie je elke dag dwazen die dit nog altijd niet begrijpen! Zal waarschijnlijk aan mij liggen!
  • christophe Kemel

    6 jaar geleden
    Ik vraag mij af of dergelijke campagnes iets uithalen. Zelfde met afval in de vuilnak, rechts rijden, en dergelijke
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    En geen enkele campagne tegen trouwstoeten, maar dat zal niet mogen van onze politici.