Passagiers moeten op hol geslagen trein halt toeroepen

Zeven Indiase spoorwegarbeiders zijn geschorst nadat een trein zaterdag minstens 45 minuten op hol sloeg door defecte remmen. De 22 wagons met honderden passagiers konden niet meer worden gestopt en reden achterwaarts dertien kilometer lang een heuvel naar beneden. De losgeslagen trein kon uiteindelijk worden gestopt bij een station door middel van houten balken en de hulp van talloze passagiers.

pjv

De trein reed zaterdag door het westen van India, toen de remmen het plots begaven en de trein op hol sloeg. De honderden pendelaars konden niet anders dan toekijken hoe ze verschillende stations passeerden zonder te stoppen, tot de trein genoeg snelheid was verloren. Bij het volgende station gebruikten spoorwegarbeiders - met de hulp van passagiers - houten balken om de opmars van de defecte locomotief te stuiten.

Ongelukken en op hol geslagen treinen komen wel vaker voor in India, dat het vierde grootste spoornetwerk ter wereld heeft. De Indian Railways geven werk aan 1,3 miljoen Indiërs en werven jaarlijks duizenden mensen aan om het treinen veiliger te maken. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de remmen van de trein die zaterdag op hol sloeg, het begaven, maar volgens ambtenaren wordt dat nog steeds onderzocht. Er vielen geen gewonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer