Voormalige Antwerp- en Beerschotspeler kijkt uit naar derby: “Veel jongens beseffen het belang van deze wedstrijd niet”

Zondag staat om klokslag 14.30 uur de Antwerpse derby Antwerp-Beerschot Wilrijk op het programma. De fans van beide voetbalclubs hebben bijna acht jaar op moeten wachten op een clash tussen de twee tenoren. Zo ook voor Marc Van Der Linden, die zowel de kleuren van Antwerp als het toenmalige Beerschot heeft gedragen. “Puntenverlies zou een smet zijn op het prachtige seizoen dat Antwerp bij elkaar gevoetbald heeft”, meent de ex-aanvaller.

bap

211 wedstrijden en 85 doelpunten voor Antwerp staan er op de teller van Marc Van Der Linden, die in 1997 zijn voetbalschoenen aan de haak hing. Nadien kwam de aanvaller uit voor Anderlecht en AA Gent, vooraleer de grote stap te wagen in Israël bij Ironi Rishon-le-Z en Hapoel Herzliyya. Van Der Linden sloot zijn carrière af bij Beerschot, waar hij in 36 wedstrijden zijn opwachting maakte. De aanvaller stond ook 19 keer voor de Rode Duivels op het veld, waar hij negen keer de netten deed trillen.

“Hopelijk starten jongens uit de streek”

Als zowel ex-speler van Antwerp als van het toenmalige Beerschot weet Van Der Linden als geen ander wat de derby tussen de twee Antwerpse grootmachten voor de regio betekent. “Veel jongens beseffen niet hoe belangrijk deze wedstrijd is, vooral voor de supporters”, steekt Van Der Linden van wal voor de camera’s van atv. “Ik hoop dat Hairemans, De Laet en Corryn aan de partij starten. Als jongens uit de streek zijn zij uitermate geschikt om de ploeg mee op sleeptouw te nemen. Maar het zijn er maar drie, Beerschot Wilrijk heeft veel meer voetballers die het belang van deze wedstrijd wél begrijpen.”

Met de mindere resultaten die Antwerp na de jaarwisseling heeft laten optekenen, komt de clash met Beerschot Wilrijk allerminst op een ideaal moment. “Deze wedstrijd is heel belangrijk voor Antwerp, want puntenverlies zou een smet zijn op hun prachtige seizoen”, zegt Van Der Linden. “Als er geen winst wordt geboekt, zou het wel eens warm onder de voeten van coach Bölöni kunnen worden.”