© RR

Man ‘schudt’ bestuurder door elkaar omdat hij te traag rijdt

Een dertiger uit Puurs, die zich ergerde aan een té traag rijdende voorganger in de Baeckelmansstraat in Tisselt, liet de chauffeur stoppen om het uit zijn auto te sleuren en door elkaar te schudden.

Volgens procureur Peter Peereboom is in de Baeckelmansstraat op 23 oktober 2017 véél meer gebeurd dan wat beklaagde, Sven K. (31) uit Puurs, beweert. Zowel de beklaagde als zijn advocaat, meester Meeus, houden vol dat het incident er is gekomen omdat het slachtoffer té traag reed. Beklaagde reed aan het kruispunt Baeckelmansstraat-Jozef De Blockstraat, achter de oldtimer van P.C., die samen met zijn echtgenote een ritje maakte. Beklaagde die achter C. reed kreeg het op de heupen en begon te toeteren en allerlei gebaren te maken. Op een bepaald ogenblik stak Sven K. de oldtimer voorbij, die plots ook wat gas gaf, waardoor K. op het fietspad bleef doorgaan. “Tot groot gevaar voor een aankomende fietser”, kwam rechter Erika Colpin tussen.

De ongeduldige chauffeur heeft zich dan voor de auto van C. geslingerd, waardoor de beide voertuigen stil kwamen te staan. “Eén getuige heeft de beklaagde naar het slachtoffer zien slaan”, is de mening van procureur Peereboom. Beklaagde K. zei dat ‘hij mag doodvallen als hij de waarheid niet zou spreken”. Maar rechter Colpin merkte op dat het niet de eerste keer is dat K. onverantwoord rijgedrag wordt toebedeeld, gezien hij al zeven veroordelingen voor inbreuken in het verkeer bij de politierechter achter zijn naam heeft staan.

Het slachtoffer kwam 200 euro schadevergoeding vragen voor de schade die K. aan de ruit van zijn voertuig had aangericht. De raadsman van K. vroeg voor zijn cliënt een werkstraf. Vonnis op 7 mei. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER