ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

We zitten elke dag gemiddeld 2 uur 50 minuten voor de buis, maar vooral de cijfers bij jongeren vallen op

De Vlaming keek in 2017 gemiddeld 170 minuten (2 uur en 50 minuten) televisie per dag. In vergelijking met 2016 wordt drie minuten minder televisie gekeken. Vooral live kijken neemt af: van 152 minuten per dag in 2016 tot 142 minuten vorig jaar. Dat blijkt uit CIM-cijfers, naar aanleiding van het rapport dat Eurodata TV voorstelde op de televisiebeurs in Cannes. 

6 reacties

  • Ronny Voorwaeter

    6 jaar geleden
    Enerzijds wordt Zuckerberg aangeklaagd voor privacy te schenden en hier is het topje van de data die providers in België hebben, al uw smsen, televisiehistoriek en een deel van uw internetverbruik gaat via telenet of proximus maar dat lijkt geen probleem. Vtm verkoopt kijkgedrag al voor betere reclame te kunnen laten zien dat is net wat Facebook doet.
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    "Vlamingen kijken wel meer uitgesteld, tot 28 minuten per dag"? Ik kijk al jaren alleen nog uitgesteld. En als dat niet meer kan vliegt die hele rommel de deur uit.
  • Oli Gearius

    6 jaar geleden
    Jongeren hebben nooit naar het nieuws gekeken, ze komen thuis en springen achter hun console of computer om spelletjes te spelen, die weten van niets, die leven in hun eigen bubbel, de nieuwe generatie is grotendeels naar de vaantjes. Laat staan dat 20-30ers in het openbaar zich belachelijk maken met de 'dab'-move, iets wat 4 jarigen doen.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Toen ik mijn kleindochter naar de kleuterklas bracht om 8h 30 zaterdag er daar al kindjes bad 7h in de voorschoolse bewaking tv te kijken ! Dit is nefast maar gemakkelijk voor degenen van dienst.
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Die twee uur vijftig per dag - is dat met of zonder reclameblokken gerekend ? Want mét zou dit zelfde zeker vier uur en veertien minuten zijn ... :-)