Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen trekt aan alarmbel: "Zelf deelnemen is geen excuus om je afzijdig te houden na valpartij"

WielrennenEen dag na het overlijden van de jonge Belgische wielrenner Michael Goolaerts (Veranda's Willems-Crelan) pleit de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) voor meer autopsies.

9 reacties

  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Niet iedereen kan reanimeren. En als je dan ingrijpt zonder kennis van zaken kan dat meer kwaad dan goed doen.
  • Ghislain Huysentruyt

    6 jaar geleden
    Je mag de cursus gevolgd hebben velen durven nog niet overgaan tot actie. Niet zo evident. Een keer meegemaakt dat iemand terug begon te ademen ook dat is schrikwekkend en ter zelfde tijd blijkschap.
  • Frederik Jacques

    6 jaar geleden
    Zo is dat Eduard. Rijbewijs op school blijkt interessanter te zijn... Zo egoïstisch vd maatschappij; ik kan reanimeren, maar 95% vd bevolking kan mij niet reanimeren. Zelfs een simpel Heimlich-manoeuvre kan al mensen redden.
  • Kurt Vanhalewyn

    6 jaar geleden
    We leven in een egoïstische maatschappij. Zelfs buiten een wielerwedstrijd in het gewone leven zijn er velen in staat om niet te stoppen langs de weg als er iets gebeurd is en te vragen of er iemand hulp kan gebruiken. We zijn niet goed bezig
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Zie je de renners bij elke valpartij stoppen en dan vragen ça va? Wat omstaanders betreft hebben ze dan weer wel gelijk. EHBO idd verplichten in elke school vanaf 12 jaar elk jaar opnieuw hartmassage. EHBO attest verplicht voor je een rijbewijs kan afleggen. Net zoals in Duitsland.