Door het gaslek in Aalst was het de hele dag aanschuiven op de E40 richting Brussel vanaf Wetteren. De politie baant zich een weg door de wagens op weg naar een interventie
Volledig scherm
Door het gaslek in Aalst was het de hele dag aanschuiven op de E40 richting Brussel vanaf Wetteren. De politie baant zich een weg door de wagens op weg naar een interventie © Didier Verbaere

"File? Niet mijn schuld", vindt driekwart Belgen

Eén dag per week kiezen voor combimobiliteit. Dat is het doel van 'Mobiele Maandag', de nieuwe campagne van De Lijn. De vervoersmaatschappij wil zo de Vlaming kritisch doen nadenken over zijn verplaatsingsgewoonte, het fileprobleem en het daaruit voortvloeiend ecologisch, economisch en psychologisch leed aanpakken.

86 reacties

  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Morgen wil ik van Tienen naar Blankenberge en terug met mijn gezin. Ik heb de keuze : mijn 2de-hands gezinswagen (diesel van 8 jr die 5,1 liter verbruikt) of de trein. Een snelle berekening leert mij dat de bus plus trein etc me 5 maal meer kost. Gesteld dat ik een bedrijfswagen zou hebben dan kost het me zelfs nagenoeg niets en heb ik met zekerheid een zitplaats. Daarvoor wil ik wel wat aanschuiven.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Sobec Wessels, woon je 30 km van 't werk,wel zo zijn er veel ,schoonzoon werkt in bedrijf met 32 loonwagens ,allemaal wonen ze amper 30 km van 't werk in dezelf-de regio,32 wagens iedere dag naar en van 't werk ,terwijl met privè zeer snel aan car polen zou gedaan worden en het dus ook met 8 wagens zou kunnen m.a.w 24 stinkwagens minder op de weg.Moraal van 't verhaal,schaf de loonwagens af en verkeer zal drastisch minderen omdat van moeten zal zijn .
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Ik kan zeggen niet mijn schuld ,ik neem 1 keer per maand de snelweg van Blankenberge naar Aalst en dat is alles.
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Van wie dan wel? Repeat....te hard rijden, geen afstand houden, met mobiel of andere zaken bezig zijn, nog onder invloed van drugs en alcohol, geen richting aangeven, te kort geslapen en dus oververmoeid, te laat opstaan en haastig........wilt u nog meer weten...?
  • Joannes Roderigas

    6 jaar geleden
    de schuld van het gebrekkige en dure openbaar vervoer, en gesubsidieerde voertuigen.