© BELGAIMAGE

Tot vier jaar cel voor loverboys die minderjarige week lang opsloten en prostitueerden

De vier loverboys die een meisje van 17 in de prostitutie hadden gedwongen, kregen woensdag tot vier jaar cel waarvan drie jaar effectief.

jbs, belga

Het slachtoffer was op 7 oktober aan de Rooseveltplaats in Antwerpen in de auto gestapt bij Elias F. (19), Marwan A.S. (20) en Redha H. (19), die ze kende vanop school. Ze boden haar iets te drinken aan, waarna ze wakker werd op het appartement van Abdelhamid E.Y. (20) aan de Brederodestraat in Antwerpen. Het meisje vertelde de politie dat Elias F. haar met een stok had geslagen, toen ze om haar gsm vroeg. Ze moest zich van hem uitkleden, zodat hij foto’s kon maken die op een erotische website werden gezet.

Diezelfde avond brachten ze haar nog naar een klant in Turnhout. Ze ontving er in totaal acht. Die telden voor een uur met haar 300 euro neer. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen ook door Elias F. en Redha H. verkracht en moest drugs gebruiken. Pas na een week kon ze ontsnappen.

Elias F. erkende dat hij bepaalde zaken had geregeld en Marwan A.S gaf toe dat hij het meisje eens naar een klant had gebracht. De twee anderen ontkenden. Abdelhamid E.Y. en Elias F. werden veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Redha H. kreeg dertig maanden en Marwan A. twintig maanden. Voor beide is telkens de helft effectief. Het slachtoffer kreeg 500 euro schadevergoeding toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER