© GPD

Linda de Mol aangerand toen ze 15 was: “Zijn handen waren overal”

In een openhartige column in haar magazine LINDA heeft de Nederlandse tv-presentatrice Linda de Mol (53) opgebiecht dat ze als 15-jarig meisje aangerand werd. Ze deed aangifte, maar de dader werd niet gevonden. “Seksueel grensoverschrijdend gedrag gebeurt overal en op heel grote schaal”, waarschuwt ze.

gjs

Het magazine van de intussen 53-jarige presentatrice, een bekende tv-persoonlijkheid in en buiten Nederland, draait deze maand rond #MeToo en misbruik. Een goed moment om zelf in haar pen te kruipen en openhartig te vertellen over die ene keer toen ze 15 jaar was, in de brandgang naast haar huis in Hilversum.

“Iemand stond tegen de schutting en pakte me plots vast”, schrijft ze. “Zijn handen waren overal. Hij rukte mijn blouse kapot. Een vriendinnetje zag het vanuit de schuur gebeuren en begon zo te gillen dat hij me losliet en wegrende.”

Samen met haar moeder ging ze naar de politie om aangifte te doen, wat twee dagen later leidde tot de arrestatie van een man. Die gaf toe dat hij haar aangerand had, maar na onderzoek bleek dat niet te kloppen. “Hij had al zo veel vrouwen lastiggevallen dat hij niet meer wist wie niet en wie wel.”

De echte dader werd nooit gevat. De moeder van Julian (21) en Noa (18) waarschuwt dan ook voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en misbruik, “want het gebeurt overal en op heel grote school”.

“Op school zou er ook veel meer aandacht voor moeten zijn”, vindt de Mol. “Kinderen leren de biologische feiten en krijgen waarschuwingen mee voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes. Maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig, bedreigend of vernederend wordt ervaren? Ho maar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer