Het vingerkootje dat werd teruggevonden.
Volledig scherm
Het vingerkootje dat werd teruggevonden. © REUTERS

Zet de vondst van één klein vingerkootje de theorie over de moderne mens op zijn kop?

Wetenschappers hebben in de woestijn van Saoedi-Arabië een vingerkootje gevonden dat volgens hen toebehoorde aan een homo sapiens, de moderne mens. Het kootje van 85.000 jaar oud zou het eerste en oudste fossiel ooit zijn van een moderne mens op het Arabische schiereiland, en aantonen dat de mens veel vroeger uit Afrika is getrokken dan tot nu toe werd aangenomen.

42 reacties

  • Joris Vanderaert

    6 jaar geleden
    Wetenschap is de motor van een bloeiende maatschappij en cultuur. Samenlevingen die stoppen met investeren en onderzoeken zijn gedoemd. Vaak is religie en geen om dat te doen met de allerslimste religieuzen doen toch aan wetenschap, die de Jezuïeten, of de moslims tussen 800 en 1100. Die stuurden zelfs gezanten uit om kennis en literatuur te verzamelen.
  • Piet Castelein

    6 jaar geleden
    Ik vraag me af : er waren nog géén gelovigen , maar het zijn wel de voorouders van de hedendaagse gelovigen in .......... . Gaan die hedendaagse gelovigen hun voorouders zien in het hiernamaalse paradijs ???
  • Lucie Vervaeke

    6 jaar geleden
    Hoe zielig dat je het verleden dood noemt. Moet saai leven zijn, zo in niets geïnteresseerd zijn , noch in onze afkomst, noch in de wetenschap .. arme geest.
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Europa is beschaafder tegenover veel andere landen. Waarom komen er anders zo veel van die andere landen naar Europa?
  • David Pittevils

    6 jaar geleden
    Jeroen , om te beseffen dat wij nog niet veel weten moet ik echt niet meer weten :-)