CurieuzeNeuzen in Beringen

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek en heeft als doel de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen. Daarom wil de organisatie bij dit onderzoek zoveel mogelijk mensen betrekken. Tot 20 maart konden zowel particulieren als organisaties zich inschrijven om hieraan deel te nemen. Ook het stadsbestuur van Beringen deed dat en behoorde zo tot een van de 52.626 inschrijvingen.

zb/rv

“Wij zijn ons bewust van de problematiek rond luchtkwaliteit en leveren waar we kunnen inspanningen om die te verbeteren. Zo werken we aan mobiliteit, maar ook aan de aanleg en behoud van groene ruimte, energieneutrale gebouwen,… En nu kunnen we met fierheid ook melden dat Beringen zich met succes kandidaat stelde voor CurieuzeNeuzen,” zegt Gilbert Lambrechts, schepen van Duurzaamheid.

Om zoveel mogelijk mensen mee te betrekken bij dit onderzoek, worden maar liefst 20.000 meetpunten voorzien. “Bij de meetpunten die de stad doorgaf, werd veel belang gehecht aan enerzijds kwetsbare groepen (ouderen en kinderen) en anderzijds aan een spreiding over het volledige grondgebied,” aldus Gilbert Lambrechts. Alles spots in de nabijheid van kinderdagverblijven, scholen, zorgcentra en sporthallen werden dan ook weerhouden.

Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen 20.000 meetpunten data over luchtkwaliteit. De meting begint op zaterdag 28 april en eindigt op zaterdag 26 mei.

De resultaten zullen in de tweede helft van september bekend gemaakt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer