Toeriste is in paniek wanneer giraf plots kop in haar auto steekt, maar neemt dan verkeerde beslissing

Een Brits koppel zal zich een tripje naar een safaripark nog lang herinneren nadat een van hun ramen sneuvelde door een nieuwsgierige en hongerige giraf. Het dier was even in hun auto aan het piepen op zoek naar een lekker hapje, dus besloot het koppel om snel het raampje dicht te draaien. Het ruitje ging echter aan diggelen door de harde kop van de giraf. Het nieuwsgierige dier kon zich echter snel bevrijden en raakte niet gewond.

pjv

Het koppel was op safari in het West Midlands Safari Park, een dierenpark op zo’n 200 kilometer van de Britse hoofdstad Londen toen ze het pad van het reusachtige dier kruisten. In het park mogen bezoekers hun autoraampje naar beneden doen om sommige dieren te voederen, maar enkel als hun “hand zich buiten het voertuig bevindt”. De nieuwsgierige giraf was duidelijk niet op de hoogte van die regel en wilde een lekker hapje bemachtigen door zijn kop in de auto te steken.

Maar het reusachtige dier zorgt voor paniek bij het koppel, waardoor de vrouw het raampje in allerijl naar boven wil draaien. Dat was echter de verkeerde beslissing: het raampje versplintert in duizend stukken terwijl de giraf even vastzit in de auto. De persoon die de video maakte, verzekert echter dat de giraf niet gewond raakte door het glas, maar dat de passagiers wel enkele wonden opliepen door het rondvliegende glas.

“Ik claxonneerde meteen om de verzorgers van het park te laten weten dat er iets was gebeurd”, aldus de cameraman in de Britse media. “Ze lokten de giraf met eten en hebben toen grondig gekeken of het gewond was geraakt. Ze waren erg blij dat dat niet het geval was.” De auto van het koppel lag bezaaid met glas en de eigenaars van het voertuig zullen nog lang stukjes glas vinden om hen aan het opmerkelijke voorval te helpen herinneren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer