Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Shutterstock

Schrijven we onze kinderen te veel pillen voor? Meer dan de helft neemt jaarlijks geneesmiddelen op voorschrift

56 procent van de jongeren tussen twaalf en zestien jaar oud neemt jaarlijks minimaal één geneesmiddel op voorschrift. Dat blijkt uit een studie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, die daarvoor de facturatiegegevens van terugbetaalde medicijnen tussen 2013 en 2016 gebruikte.

6 reacties

  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Door de pharma wordt onze ziekenkas letterlijk en figuurlijk leeggeplundert. Als we de pharma moeten geloven zijn we nog nooit zo ziek geweest en moeten we voor alles en nog wat preventief medicatie nemen. De ellenlange lijsten bijwerkingen van die chemicalien zijn doorgaans 10 tallen malen erger en gevaarlijker dan de kwaal die men hiermee wil bestrijden. Goe bezig, business as usual. Er zijn zelfs nu reeds kinderen met kinderdementie !!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Steeds weer wordt er dus door ziekenfondsen gesuggereerd dat artsen hun werk niet naar behoren doen. Ofwel is dat zo en schort er iets aan de opleiding. En anders laat men het maar beter aan de arts over om een diagnose te stellen en een behandeling te starten.
  • Jos Vaneerdewegh

    6 jaar geleden
    Laat kinderen, kind zijn; En stuur ze op tijd buiten Zo dat ze kunnen ravotten; Denk dat veel ouders nog niet meer weten wat ravotten is;
  • William Beausoleil

    6 jaar geleden
    Middelbare scholen en jeugdbewegingen hebben andere taken / doelstellingen dan zich bezig te houden met " gezondheidseducatie".
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Als je dan leest dat doekjes voor baby poep eet allergie veroorzaken En nergens men aandringt om na wassen met washand en water En ieder zou moeten weten pijnstiller slecht is nog meer pijngevoelig bij kinderen Stop daarmee ook dokter geen antibiotica indien geen 2 dagen koorts beter extra opleiding bijvolgen bij kinderarts als huisarts