Vader van Nick (15): “Mijn zoon is waarschijnlijk doodgereden, verplaatst en daarna beroofd om ons te misleiden”

De 15-jarige Nick U., die zondagavond dood werd aangetroffen in Grimbergen, zou het slachtoffer zijn van een aanrijding met vluchtmisdrijf. Het gerecht lanceert een opsporingsbericht voor vijf jongeren die de gsm vonden van het jonge slachtoffer.

adm, rrln

Dinsdagmiddag werden de ouders van Nick, na de autopsie, ingelicht over de doodsoorzaak van hun zoon. “Het zou om een aanrijding met vluchtmisdrijf gaan”, vertelt vader Kenny. Op welke plaats hij werd aangereden, weten de speurders niet. Zijn lichaam werd na de dodelijke klap verplaatst, denkt de politie.

Wellicht werd hij in de Jean Deschampsstraat aangereden. Deze ochtend waren onderzoekers daar druk in de weer, op zoek naar sporen. De gsm en de sleutels van de jongen werden iets verderop gevonden in een park, zijn portefeuille is nog steeds spoorloos.

Wat is er gebeurd?

Toen Nick zondagavond langsging bij een vriend leek er geen vuiltje aan de lucht. “Die jongen, een oud-klasgenoot, woont een straat verderop. Nick mocht vertrekken. We wilden enkel dat hij om 22.15 uur terug thuis zou zijn”, vertelt zijn vader eerder maandagavond.

LEES OOK (+). Vader ziet Nick (15) vlak bij huis levenloos op straat liggen: “Ik herkende zijn schoenen. Het was mijn zoon”

© Screenshot VTM nieuws.

Toen hij niet op tijd thuis was is hij hem gaan zoeken. “In de verte zag ik een ambulance en ik dacht dat hij daarbij zou staan.” Nick werd gevonden op een plek die niet op de route naar huis lag.

“Ik wou even gaan vragen of iemand mijn zoon gezien had en toen ik dichterbij kwam, herkende ik zijn schoenen en dan wist ik dat het mijn zoon was”, aldus nog zijn vader. De hulpdiensten hebben Nick nog proberen reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. "We doen een oproep aan getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben. Is er een aanrijding gebeurd? Dan moet er ergens een beschadigde wagen zijn."

Oproep tot getuigen

Na de vader doet nu ook het parket van Halle-Vilvoorde een oproep naar mogelijke getuigen. In het bijzonder wenst de politie vijf jongeren (2 meisjes en 3 jongens) te spreken die zich ter hoogte van het petanqueveld in het park Ter Tommen bevonden en die de gsm van het 15-jarig slachtoffer hebben teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen