© Politie Antwerpen

Antwerpse politie rolt Albanese drugsbende op: vier verdachten maand langer in de cel

Het drugondersteuningsteam van de Antwerpse politie voerde zaterdagavond acht huiszoekingen uit in een onderzoek naar een Albanese drugsbende. Acht verdachten werden gearresteerd en er werd een “aanzienlijke hoeveelheid” hard- en softdrugs aangetroffen.

bap, sare

Dinsdag werd nog een extra huiszoeking uitgevoerd. Er werd een negende verdachte opgepakt en de politie vond nog zevenduizend euro cash geld.

Het politieonderzoek raakte in een stroomversnelling toen een drugsrunner, een tussenpersoon bij de verkoop van illegale drugs, op heterdaad werd betrapt. Acht verdachten konden door het veertienkoppige drugondersteuningsteam worden geïdentificeerd en gearresteerd. Vijf verdachten werden aangehouden, drie vrijgelaten onder voorwaarden en één moet nog voorgeleid worden.

Volgens de politie was de buit “aanzienlijk” te noemen. Er wordt vermoed dat er in de panden grote hoeveelheden drugs werden verwerkt, aangezien er onder meer een drugpers en een vacuümmachine werden aangetroffen.

Bij de huiszoekingen werd er in totaal 33.675 euro cash, 504 gram cocaïne, 632 gram marihuana, twee vacuüm getrokken zakken, weegschalen, drie voertuigen (één Citroën en twee BMW’s), een handvuurwapen met vijftien patronen en 35 gsm’s in beslag genomen. De acht verdachten werden zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Woensdag besliste de raadkamer dat vier verdachten nog een maand in de cel moeten blijven, een vijfde werd vrijgelaten onder voorwaarden. De verschillende verdachten betwisten de feiten. “Wij gaan niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer”, zegt advocaat Tim Smet die optreedt voor Fitim B.. “We wachten het verdere onderzoek af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER