© BELGA

Eindelijk goed nieuws voor doelman Bayern Munchen en Mannschaft: einde van de tunnel is in zicht

De lijdensweg van Manuel Neuer lijkt stilaan ten einde. De doelman van Bayern München en de Duitse nationale ploeg is quasi volledig hersteld van de voetbreuk die hem al sinds september aan de kant houdt.

“De huidige situatie van Manuel Neuer is heel positief”, aldus Bayern-coach Jupp Heynckes aan de vooravond van de terugmatch van de CL-kwartfinale tegen Sevilla. “Zijn blessure is honderd procent geheeld. Nu moet hij de intensiteit stap per stap opdrijven. Dan zullen we bekijken wanneer hij zijn comeback kan maken. Maar ik heb er vertrouwen in dat het nog dit seizoen zal zijn.”

Bayern is al zeker van een nieuwe titel in de Bundesliga en heeft nog vijf competitiematchen voor de boeg. Daarnaast volgen mogelijk nog twee bekermatchen en vier duels in de Champions League. Deze zomer is er uiteraard het WK.

Neuer wordt in doel bij Bayern vervangen door Sven Ulreich. Die begon aarzelend maar trok zijn niveau daarna op en zag zijn goeie prestaties beloond met een nieuwe verbintenis tot 2021. “Hij is uitgegroeid tot een van de beste keepers in de Bundesliga”, meent Heynckes. “Hij verdient de erkenning door fans en media. Hij was dit seizoen een rots achterin en heeft meerdere matchen voor ons gewonnen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer