Franse Toursensatie boekt tweede zege van het seizoen, peloton gedenkt Michael Goolaerts met minuut stilte

De Fransman Lilian Calmejane was de beste in Parijs-Camembert, een ééndagswedstrijd over 196 kilometer tussen Pont-Audemer en Livarot. De wedstrijd werd voorafgegaan door één minuut stilte ter nagedachtenis van de zondag overleden Michael Goolaerts.

De wedstrijd werd gekleurd door een lange vlucht van de Fransman Perrig Quémeneur (Direct Energie). Op zevenentwintig kilometer van de aankomst werd zijn aanval overgenomen door ploegmaat Lilian Calmejane. Hij fietste een voorsprong van dertig seconden bij elkaar en bleef uiteindelijk alleen voorop. Valentin Madouas en de Italiaan Vendrame kwamen in die volgorde over de meet in een onderling spurtje voor de resterende podiumplaatsen.

Voor Calmejane is het de tweede zege van het seizoen na eerdere winst in de Drôme Classic. De 25-jarige Fransman brak vorig jaar internationaal door meteen ritzege in de Tour de France. Hij zegevierde solo in de bergrit naar het Station des Rousses waarbij hij in de slotkilometers met krampen even bijna te voet stond.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer