Macron tijdens zijn omstreden toespraak bij de bisschoppenconferentie in Parijs, gisteravond.
Volledig scherm
Macron tijdens zijn omstreden toespraak bij de bisschoppenconferentie in Parijs, gisteravond. © EPA

Macron: 'Franse president die zich afkeert van de kerk doet werk niet goed'

In Frankrijk lopen de gemoederen hoog op bij de linkse oppositie na een uitspraak van president Emmanuel Macron. Het staatshoofd wil de 'beschadigde band' tussen de staat en de katholieke kerk opnieuw aanhalen, zei hij gisteravond tegen de Franse bisschoppen. Dat gaat nooit gebeuren, stellen de voorvechters van het in Frankrijk heilige lekenprincipe. 

14 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    @ Paul Vandekerckhove, (2de poging) De (niet) atheïsten cultuurdragers of occult beoefenaars richten misschien meer schade toe vanuit de (geheime) broedplaats...eh verbroederingsplaats aan de VRIJE geest dan je kan of wil vermoeden.(Gesubsidieerd) Sekte conformisme kan (uit hoogheidswaanzin en ubergevoel), het/één individu al doden of offeren en denken dat ze bij westen zullen zijn of komen !
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Een staat moet zeker god niet erkennen Bernd Vaes.Een religieuze vereniging die kan natuurlijk bestaan maar god is gewoonweg een concept, een idee van over hoe de wereld in mekaar zou zitten.Een concept dat mensen tegen mekaar opzet kunnen we ook al eeuwen zien.En het is niet omdat de duitsers dat erkennen dat we dat ook zouden moeten doen.Er zijn trouwens ook andere concepten van hoe de cosmos in mekaar zit.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Kerk en staat gescheiden, inderdaad. Maar wat houdt dat in? Religie heeft zich niet met de staat te bemoeien en omgekeerd, dat is scheiding. Maar God is niet religie! Een staat, zoals bijvoorbeeld Duitsland, kan God erkennen en doet dat ook. Zo staat het in de Duitse grondwet, met name in de preambule der grondwet, hoewel religie er helemaal niet in voorkomt! Frankrijk en ook België zouden dat beter eens mogen beseffen.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    In de sporen van Napoleon Bonaparte. Hopelijk eindigt zijn verhaal niet op St Helena.
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Hij is nog dommer dan ik gedacht had.