Gerecht doet oproep naar getuigen na dood van Nick (15): “Vijf jongeren vonden gsm terug”

© rdb

Het gerecht lanceert een opsporingsbericht voor vijf jongeren die de gsm vonden van Nick U. (15), die afgelopen zondag dood werd teruggevonden in Grimbergen.

rdb, cel

De jonge Nick U. kwam zondagavond niet thuis nadat hij bij een vriend op bezoek was geweest. Zijn dode lichaam werd om 22.39 uur teruggevonden aan enkele garageboxen, ver weg van de route die hij normaal naar huis moest wandelen.

LEES OOK: Vader ziet Nick (15) vlak bij huis levenloos op straat liggen: “Ik herkende zijn schoenen. Het was mijn zoon” (N+)

Uit de autopsie is nu gebleken dat de jongeman allicht werd aangereden door een auto. Op welke plaats hij werd aangereden, weten de speurders niet. Zijn lichaam werd na de dodelijke klap verplaatst, denkt de politie. Dat maakte de vader van de tiener dinsdag bekend. “Verder onderzoek moet nog veel uitwijzen. Misschien is mijn zoon verplaatst en willen ze het laten lijken op een roofmoord.”

Wellicht werd hij in de Jean Deschampsstraat aangereden. Deze ochtend waren onderzoekers daar druk in de weer, op zoek naar sporen.

Gezocht: vijf jongeren

Het parket van Halle-Vilvoorde lanceert een oproep naar mogelijke getuigen. In het bijzonder wenst de politie vijf jongeren (twee meisjes en drie jongens) te spreken die zich ter hoogte van het petanqueveld in het park Ter Tommen bevonden en die de gsm van het 15-jarig slachtoffer hebben teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen