'Alle pistes doodsoorzaak Nick blijven open: vluchtmisdrijf, val of sprong'

© rdb

In dit park werden de gsm en de sleutels van Nick Ulser teruggevonden. © rdb

thumbnail:
thumbnail: In dit park werden de gsm en de sleutels van Nick Ulser teruggevonden.

Politie en parket roepen getuigen die mogelijk meer weten over de dood van Nick Ulser (15) uit Grimbergen, op om zich te melden. Ze richten zich daarbij vooral naar de vijf jongeren die Nicks gsm vonden. 'De resultaten van de autopsie zijn zeer algemeen, waardoor we alle pistes openhouden', zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

rdc, elb

Politie en parket stuurden dinsdagavond een oproep de wereld in naar mogelijke getuigen van de dood van Nick Ulser. In het bijzonder wenst de politie vijf jongeren (twee meisjes en drie jongens) te spreken die zich ter hoogte van het petanqueveld in het park Ter Tommen bevonden en die de gsm van het 15-jarig slachtoffer hebben teruggevonden.

Uit onderzoek van de wetsdokter blijkt dat Nick zware inwendige en uitwendige verwondingen aan de benen heeft opgelopen en ten gevolge van een ernstige impact lijkt te zijn overleden. Het is mogelijk dat de jongen om het leven kwam door een aanrijding met vluchtmisdrijf, maar ook een val of een sprong zou de verwondingen kunnen veroorzaken die op het lichaam van het slachtoffer werden aangetroffen. 'Daarom zijn we in de eerste plaats op zoek naar getuigen die iets gezien hebben', zegt Blondeau.

Hulpverleners troffen het levenloze lichaam van de 15-jarige jongen zondagavond om 22.39 uur aan op een parking vlak bij zijn thuis. De jongen was kort daarvoor, om 22.10 uur vertrokken bij een vriend in de buurt en was op weg naar zijn woning.

De lokale recherche van de PZ Grimbergen voert het verdere onderzoek naar de oorzaak van de verwondingen en wordt daarbij ondersteund door de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde.