© *

Amal Clooney vertelt over George in zeldzaam interview: "Ik had altijd gehoopt dat liefde zo overweldigend zou zijn"

Het Amerikaanse magazine Vogue is erin geslaagd Amal Clooney op zijn cover te krijgen. De advocate en mensenrechtenactiviste en haar man, acteur George Clooney, geven in het magazine ook een zeldzame inkijk in hun huis en privéleven.

rvs, tib

Voor de cover van Vogues mei-editie werd Amal Clooney gefotografeerd door de bekende mode- en portretfotografe Annie Leibowitz. Op het coverbeeld draagt Clooney - meisjesnaam Alamuddin - een fuchsia top van ontwerper Alexander McQueen en oorbellen van Cartier. De foto's werden genomen in Aberlash House, het 17de eeuwse landgoed op een eilandje in de Engelse Theems dat ze in 2014 samen met haar man George Clooney kocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Binnenin het magazine vertelt Amal over haar werk als advocate en mensenrechtenactiviste. In het interview zijn George en zij echter ook heel openhartig over hun liefdesleven en over hun in juni 2017 geboren tweeling, Alexander en Ella.

Amal leerde George Clooney kennen toen ze met een gemeenschappelijke vriend in zijn huis aan het Comomeer verbleef. Hoewel het klikte met de acteur, had ze geen idee hoe ze hem discreet opnieuw kon zien - hun eerste date in een Londens restaurant was leuker voor de paparazzi dan voor het koppel zelf. Toch bleven ze elkaar ontmoeten. "Het was het meest natuurlijke ding ter wereld", zegt ze daarover. "Ik had altijd gehoopt dat liefde overweldigend zou kunnen zijn, dat ze geen afwegingen of beslissingen zou vragen. Het is één van de factoren die ons geluk het meest bepaalt, maar je hebt er geen controle over. Ga je die persoon wel ontmoeten? Ik was 35 toen ik hem ontmoette. Het was niet zeker dat het me nog zou overkomen."

Ook voor George was het liefde. Hij vertelt hoe hij op een safari met vrienden in Afrika wist dat hij Amal ten huwelijk zou vragen. 'Een paar giraffen kwamen uit het niets op haar af. Ik nam een foto van haar terwijl ze lachte, en zei tegen mijn vriend Ben: "Weet je, ik denk dat ik haar moet vragen om met me te trouwen", en Ben antwoordde: "Ik denk dat dat een goed idee is."'

Vogue kreeg ook de tweeling te zien, en waar Alexander erg op zijn vader zou lijken, kan volgens het magazine hetzelfde gezegd worden over Ella en Amal. 'Ze hebben al een paar keer "mama" en "papa" gezegd', vertelt Amal. 'George deed heel erg zijn best om ervoor te zorgen dat "mama" het eerste woordje was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer