© Dick Demey

Klacht met burgerlijke partijstelling tegen daders gestript huis Houthalen

De daders die eind augustus een verkocht huis leegroofden langs de Koolmijnlaan in Houthalen moeten vrezen voor een correctionele straf. Vic Engelen, advocaat van de nieuwe eigenaars, overweegt om een klacht met burgerlijke partijstelling in te dienen. “Tegen onbekenden. Voor vernieling en diefstal zodat er ook strafrechterlijk een gevolg aan deze zaak kan gegeven worden.”

GeHo

Hij liet doorschemeren dat de vorige eigenaars en vooral een van hun zonen hiervoor verantwoordelijk zijn. Het was de familie Kalyoncu uit Helchteren die eind juni het huis via een openbare verkoop kocht. Met uitzondering van het dak was alles in prima staat.

De prijs bedroeg 160.000 euro. Groot was hun verbazing toen zij de sleutels overhandigd kregen dat de radiatoren, deuren, keuken en verwarmingsketel verdwenen waren. “Een straf verhaal. Op 26 juni is het huis ze toegewezen en op 5 augustus is alles betaald. De vorige eigenaars mochten er van hun nog tijdelijk in wonen. Op 17 augustus was alles nog in orde, maar twee weken later met overhandiging van de sleutels was het leeggeroofd,” aldus Engelen.

De advocaat van de vorige eigenaars verklaarde eerder al dat zij hun zoon als dader aanwezen. Hij zou meegeholpen hebben met betalingen voor het huis. Toen de vader meldde dat hij de lening toch niet afbetaald kreeg en dat de bank het zou verkopen, heeft de zoon zijn deel er uit gehaald, luidde het. Intussen is een deskundige door de burgerlijke rechtbank aangesteld om de schade te begroten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer