Mark Zuckerberg tijdens de vijf uur durende hoorzitting. Zuckerberg ging van start met een resem excuses. "Het was mijn fout, en het spijt mij. Ik heb Facebook opgestart, ik leid het en ik ben verantwoordelijk voor wat er gebeurt"
Volledig scherm
Mark Zuckerberg tijdens de vijf uur durende hoorzitting. Zuckerberg ging van start met een resem excuses. "Het was mijn fout, en het spijt mij. Ik heb Facebook opgestart, ik leid het en ik ben verantwoordelijk voor wat er gebeurt" © Photo News

Zuckerberg ongeschonden door hoorzitting Amerikaans Congres, dat met regulering dreigt: "Het was mijn fout"

Facebookbaas Mark Zuckerberg is deze nacht redelijk ongeschonden door de hoorzitting van de Amerikaanse Senaat gekomen. Tijdens de vijf uur durende marathonzitting, waar hij zich moest verantwoorden voor het datalek rond Cambridge Analytica, spraken de Amerikaanse senatoren hun zorgen uit over het misbruik van data van Facebookgebruikers. Toch kregen ze geen vat op de Facebookbaas, die wel beloofde onderzoek te zullen doen naar elke app die toegang heeft tot data van gebruikers. Ook putte hij zich uit in verontschuldigingen.

63 reacties

  • Lucie Barbe

    6 jaar geleden
    Ik denk dat Zuckerberg een hele tijd zich heeft moeten inhouden om niet in de lach te schieten als je denk dat dat heel dat congres uit het bejaardentehuis bestond en die niet eens op de hoogte zijn hoe het internet werkt.
  • René Mattyns

    6 jaar geleden
    Accounts blokkeren die tegen de democraten hun schenen trappen.Facebook is zowel een politiek als een commercieel instrument.Het "sociale" was de start maar is nu bijkomstig.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Die gasten,de elite komt met ALLES weg waar ook ter wereld!
  • Pieter Janssens

    6 jaar geleden
    USA heeft facebook nodig voor hun spionage informatie technieken... FB werkt daar vlotjes aan mee. Ze kunnen niet permitteren dat deze grote bron van info zou verdwijnen...
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Zuckerberg heeft Joel Benenson, campaigneleider van Hilary Clinton, in dienst genomen. Hij is mogelijk kandidaat voor het presidentschap. Behalve Facebook om zich het Witte Huis in te promoten heeft hij ook de steun van die andere bolleboos Bill Gates. Doorzichtig zijn dus net Zuckerberg.