Volgens de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley (foto), heeft het nieuwe voorstel van Rusland geen enkel nut, aangezien het onderzoek van de OPCW hoe dan ook plaatsvindt. Met de resolutie wil Rusland de analyses van de organisatie enkel kunnen "micromanagen", zegt ze.
Volledig scherm
Volgens de Amerikaanse ambassadrice bij de VN, Nikki Haley (foto), heeft het nieuwe voorstel van Rusland geen enkel nut, aangezien het onderzoek van de OPCW hoe dan ook plaatsvindt. Met de resolutie wil Rusland de analyses van de organisatie enkel kunnen "micromanagen", zegt ze. © AFP

Derde resolutie over vermoedelijke chemische aanval strandt in Veiligheidsraad

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisterenavond ook een derde ontwerpresolutie over de vermoedelijke chemische aanval in Syrië weggestemd. Het Russische voorstel kreeg, net als een andere ontwerptekst van Moskou eerder op de dag, niet genoeg stemmen. Daarvoor stootte een Amerikaanse resolutie al op een Russisch veto.

8 reacties

  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    In heel dit conflict geeft Rusland het meeste blijk van maturiteit en verantwoordelijkheid om een kernoorlog te vermijden.Er zijn gelukkig nog andere landen die niet Kritiekloos geloven wat Trump, May, Macron en Netanyahu beweren.
  • willy platteau

    6 jaar geleden
    de Russen houden halsstarrig vast in hun zogenaamde onschuld : zij leveren het gifgas & de Syrische luchtmacht gaat dit gas droppen op eigen bevolking !! ondertussen hebben ze veel tijd gewonnen om eventuele sporen uit te wissen en de moordenaar ASSAD te beschermen ! schande !!
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Terecht ! De USA blokkeren immers ook met hun veto-recht al decennia lang alle UNO-resoluties tegen Israel.
  • Jurgen Latet

    6 jaar geleden
    De Russen hebben schrik met hunne oude brool niets van aantrekken vol gas anders blijft het duren ze lachen zich dood daar in het Kremlin ze doen toch niks veel bla bla bla de Russen zeggen niets maar doen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Men moest Rusland aanklagen voor oorlogsmisdaden of misdaden tegen de mensheid.