Ton Wiggenraad
Volledig scherm
© Ton Wiggenraad

"Overtreed de wet op de fiets als het veiliger is"

Je mag als fietser de wet overtreden, als het veiliger kan. Dat zegt verkeersexpert Johan De Mol in Het Nieuwsblad. Hij reageert daarmee op de boete die zijn zoon kreeg omdat hij uit veiligheidsoverwegingen tegen de richting in reed met zijn fiets. De verkeersexpert roept fietsers op om zulke boetes te betwisten.

130 reacties

  • Ludwig Nollet

    6 jaar geleden
    Verkeersexpert ? En opvoedingsdeskundige ook zeker ! Bovendien is het verkeersreglement toch een verzameling van afspraken die gemaakt werden om alles veilig te laten verlopen. Hoe kan dat nu veiliger zijn als je tegen de afspraken in handelt ?
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Zoals zo dikwijls gaat het hier niet om veiligheid, wél om het gemakkelijk geld...
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    Heeft niets met expert te maken maar enkel met de zoon van want zijn papa voelt zich verheven boven de wetten en wil de boete niet betalen punt meer valt er niet achter te zoeken, en al degenen die hem gelijk geven was het uw kind dan moest je van de rechter die boete wel betalen ook punt geen discussie mogelijk
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Ah weer iets nieuw een verkeersdeskundige die aanzet de wet niet te respecteren zodat de fietsende outlaw’s eigenlijk boven de wet komen te staan. Compleet verkeerd signaal, als de fietser een ongeval zou veroorzaken met dodelijke afloop door zijn wangedrag denkt de deskundige dat een rechter hem dan ook zal vrijpleiten ?
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    85% kennen het verkeersreglement niet en/of vegen er hun trappers aan