Christine Lagarde.
Volledig scherm
Christine Lagarde. © EPA

"Systeem wereldhandel dreigt uit elkaar gescheurd te worden"

De wereldeconomie mag niet in een protectionistische spiraal verzeild raken. Dat zou de economische groei schaden, zo heeft IMF-topvrouw Christine Lagarde gezegd. Het systeem van de wereldhandel dreigt uit elkaar gescheurd te worden, zei Lagarde nu de VS en China zich in een handelsconflict bevinden.

44 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    Gelooft ze zichzelf? De armoede is extreem, middenklasse verdwijnt en elk goed of dienst wordt torenhoog betaald.
  • Jean Vermote

    6 jaar geleden
    Er is al sprake van een grote globale instorting van de wereldmarkt, dit zal de Europese economie een zware klap geven. Zo zie je nogmaals dat niet één partij of zelfs een regering voor jobs zorgt want dat is zever in pakjes. De belangrijkste factoren voor jobcreatie spelen elders af en hangen vaak aan een zijden draadje.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Gewoon geld bijdrukken zoals nu reeds gebeurd in de EU zoals nu reeds gebeurd in de EU. Mooie liedjes blijven nooit lang duren Mw. Lagarde. Los het nu maar op.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Als het over haar eigen portemonnee gaat dan is er opeens een probleem natuurlijk.
  • censor

    6 jaar geleden
    sommigen (hoge piefen) zijn blijkbaar immuun voor straffen. Zogezegd onvoldoende bewijs komen ze er vanaf. Dat bekleedt een bijzondere verantwoordelijke functie. Zo gaat dat verder, zonder gevolg. De totale verwarring en ontreddering en chaos is toch erg nabij.