© HBVL

Beelden gewapende overval op juwelier in Venlo vrijgegeven

De politie heeft dinsdagavond heftige beelden vrijgegeven van een gewapende overval op een juwelier in Venlo, afgelopen januari.

kops

De beelden werden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Te zien is hoe twee gemaskerde mannen de juwelierszaak Nellissen aan de Markt binnenstormen en de eigenaars en een medewerkster met een vuurwapen bedreigen. Met een voorhamer slaan ze een aantal vitrines kapot en ze gaan ervandoor met een flinke hoeveelheid exclusieve sieraden.

© HBVL

De overval duurde nog geen twee minuten in de ochtend van 10 januari. Er vielen geen gewonden. “Dit zagen we echt niet aankomen op klaarlichte dag”, zegt eigenaar Pim Nellissen in het programma. “We zagen twee mannen binnenkomen en voor ik het wist was er een pistool op mij gericht. Op dat moment is er alleen maar angst en een gevoel van waarom? Op het moment dat over de drempel gingen rende ik er achteraan. “

Nellissen weet met hulp van een koerier de daders nog een stuk te achtervolgen. Bij de rotonde aan de Puteanusstraat raken ze hen echter kwijt. De twee vluchtten verder langs de Maas.

De rovers maakten exclusieve horloges buit. Ook namen ze een aantal sieraden mee, zoals een ring in de vorm van een puzzel en een reeks gouden ringen waarvan sommige met diamantjes bezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer