De Amerikaanse president Trump stuurde vandaag enkele tweets de wereld in waarin hij de Russen ondubbelzinnig waarschuwde voor een raketaanval op Syrië, een bondgenoot van Rusland.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump stuurde vandaag enkele tweets de wereld in waarin hij de Russen ondubbelzinnig waarschuwde voor een raketaanval op Syrië, een bondgenoot van Rusland. © Photo News

Trump dreigt met raketten op Syrië: "Maak je klaar, Rusland, ze zullen komen, mooi, nieuw en slim"

Donald Trump heeft zich op Twitter weinig onder de indruk getoond van het Russische dreigement om eventuele Amerikaanse raketten richting Syrië neer te halen. "Maak je klaar Rusland, want ze zullen komen, mooi, nieuw en slim", aldus Trump. "Jullie zouden geen partner moeten zijn van een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en er van geniet." Rusland reageert dat het zich niet inlaat met "Twitter-diplomatie". Volgens Syrië zorgt de Amerikaanse president voor een roekeloze escalatie.

222 reacties

  • peter Ceuleers

    6 jaar geleden
    Goed idee, Assad uitschakelen en het wordt daar binnenkort ook weer even rustig als in het Libië na Khadaffi.
  • Ston Dw

    6 jaar geleden
    De twitter president !Wat is die gek allemaal van zin zeg ???
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Poetin is hier ook zéér duidellijk tegen de Amerikanen.Bij een aanval op Syrie schieten wij niet enkel uw raketten uit de lucht maar ook de lanceerbases vanwaar de Amerikaanse raketten zullen vertrekken en dat zijn de oorlogs-bodems op de Baltische zee...U weet toch allemaal wat dit dan betekent?Rechtstreekse confrontatie tussen beide wereldmachten en dan kan het erg snel escaleren tot WO-3.Dus...hou jullie maar allemaal vast.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Kort en krachtig en duidellijk antwoord van Poetin aan de Amerikanen...we schieten niet enkel jullie raketten uit de lucht maar vallen ook jullie lanceerbases aan en dat zijn de oorlogs-boten vanwaar de mogelijke raketten worden afgeschoten,denk dat dit zéér duidellijk is en de Amerikanen nu 3x zullen nadenken.Ze zijn duidellijk gewaarschuwd door de Russen,het is nu aan hen.
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    De Ameriki's zullen niet beseffen wat hen gaat overkomen bij een mogelijke aanval op Syrie.Arme US soldaatjes daar op hun oorlogs-boten.