© Jan Van der Perre

Controles in voedingszaken Borgerhout en Schoten: 65 zaken krijgen proces-verbaal

Bij een aangekondigde controleactie door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), in Schoten en Borgerhout, hebben 65 zaken een proces-verbaal gekregen.

dvd

In totaal werden tijdens de actie, van 14 tot en met 21 maart, 455 voedingszaken gecontroleerd. In 163 daarvan werden kleine inbreuken vastgesteld, 65 zaken kregen een proces-verbaal. In Borgerhout ging het om 120 horecazaken en 104 zaken uit de distributiesector, zoals bijvoorbeeld slagers, bakkers en groothandelszaken. In Schoten werden 110 horecazaken bezocht en 121 zaken uit de distributiesector.

“Deze zaken werden op voorhand over de controleactie gewaarschuwd door het FAVV en de gemeentebesturen van Schoten en Borgerhout”, laat het FAVV weten. “Ze werden eveneens uitgenodigd voor een informatiesessie die uitlegde hoe een controle verloopt, met onder andere enkele ‘good tips’ over voedselveiligheid. In Schoten waren er 80 deelnemers voor deze sessie, in Borgerhout 40. De samenwerking met de betrokken gemeentes verliep daarbij uitstekend.”

Ongeveer de helft van de 455 gecontroleerde voedingszaken bleek volledig in orde. Daarnaast werden er vooral lichte inbreuken vastgesteld: 163 zaken kregen daarvoor een waarschuwing (83 in Borgerhout en 80 in Schoten). “Veel van deze waarschuwingen hebben ermee te maken dat de vereiste informatie over allergenen ontbreekt. Nog eens 65 zaken kregen een pv (56 in Borgerhout en 9 in Schoten). Het gaat hier vooral om inbreuken op het vlak van temperaturen en van hygiëne. Eén zaak werd tijdelijk gesloten, maar is intussen weer geopend”, aldus het FAVV.

Zoals bij de niet aangekondigde controles, zullen de operatoren met een ongunstig resultaat opnieuw controle krijgen tot ze zich in orde hebben gesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER