Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Levensgevaarlijk: ruitenwasser werkt zonder beveiliging op vijfde verdieping

Een ruitenwasser is woensdagochtend gefilmd terwijl hij op de vijfde verdieping van een hotel aan de Charlottalei in Antwerpen de ramen staat te poetsen, en dat zonder enige vorm van beveiliging. De man wandelt doodleuk heen en weer op een smalle richel. Het hotel gaat verhaal halen bij de poetsfirma.

dvd

Het was Michael Freilich, hoofdredacteur van het magazine Joods Actueel, die de beelden woensdagochtend maakte. “Ik ging mijn zoontje naar school doen, toen ik voor het Plaza Hotel een groep toeristen zag staan die de ruitenwasser in het oog hielden”, vertelt Freilich, die een filmpje op de website van Joods Actueel postte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Freilich geloofde zijn ogen niet. “Hij staat vijf verdiepingen hoog en op zo’n 15 meter van de begane grond. Bij een val of slechte beweging zou de man waarschijnlijk niet veel kans maken om het na te vertellen. Last van hoogtevrees heeft hij duidelijk niet.”

Bij het Plaza Hotel bevestigt men dat er woensdag een ruitenwasser langs kwam. “Maar waarom hij zichzelf niet beveiligde, weten we niet”, aldus Plaza Hotel. “We gaan wel contact opnemen om verhaal te halen.”

De Antwerpse politie zegt aan Joods Actueel dat dit soort situaties best snel gemeld wordt. “Veiligheidsvoorschriften moeten uiteraard steeds worden gerespecteerd, en als de politie aanwezig is kan ze vaststellen of dit al dan niet gebeurd is”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER