Mariah Carey praat voor het eerst over haar bipolaire stoornis

De Amerikaanse zangeres en fulltime diva Mariah Carey lijdt aan een bipolaire stoornis. Na een mentaal dieptepunt in 2001 werd de ziekte bij haar vastgesteld, maar ze probeerde de diagnose lang te verdringen. Nu praat ze er eerlijk over in tijdschrift People.

vwh

In het begin liet de ‘Emotions’-zangeres zich niet professioneel behandelen, maar een paar jaar terug zocht ze toch hulp. Naar eigen zeggen deed ze dat omdat “de voorbije jaren de zwaarste waren van haar leven.” In 2014 scheidde de brunette immers van presentator Nick Cannon, de vader van haar twee kinderen. Later kreeg ze een relatie met een Australische zakenman. De twee verloofden zich zelfs, maar in 2016 liep ook die romance spaak. Daarnaast werd haar realityshow ‘Mariah’s World’ op entertainmentzender E! al na een seizoen afgevoerd.

Slapeloosheid

“Ik leefde in ontkenning en isolement. En ik was constant angstig omdat ik dacht dat iemand me zou ontmaskeren”, vertelt ze in het blad. “Het was een te zware last geworden om te dragen. Ik kon het gewoon niet meer.” Mariah voegt eraan toe dat ze in haar depressieve periodes weleens met haar hoofd tegen de muur bonkte en dat ze in haar manische episodes nauwelijks sliep. Ze dacht dat ze aan slapeloosheid leed, maar snapt nu dat het een symptoom van haar ziekte is.

Weg met het stigma

Vandaag volgt de zangeres therapie en neemt ze medicatie in. “Ik zocht en kreeg hulp, omringde me met positieve mensen en begon weer te doen waar ik van hou: muziek maken”, klinkt het. Ze kan momenteel openhartig over haar probleem praten en kijkt uit naar de toekomst. “Ik ben hoopvol dat we een moment kunnen bereiken waarop dit stigma wordt opgeheven. Het kan ongelooflijk isolerend zijn maar het hoeft niet te bepalen wie je bent als mens. Ik weiger toe te staan dat mijn ziekte me beheerst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer