Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Marc Baert

Meer dan zeventig kinderen belanden eind deze maand op straat door sluiting Brusselse winteropvang

Omdat de Brusselse winteropvang eind deze maand stopt, dreigen er minstens zeventig kinderen op straat terecht te komen. Dat zegt het Platform Kinderen op de Vlucht. Croix Rouge, de Franstalige afdeling van het Rode Kruis, bevestigt maar stelt dat het samen met de partners naar een oplossing zoekt.

8 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Dit is een zeer moeilijke evenwichtsoefening: want het gaat om kinderen. Wooncontainers misschien en de ouders onderwijzen in de rechten van het kind en humanitair kanaliseren in de richting vanwaar ze kwamen?
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Het rode kruis heeft medewerkers genoeg wat houd ze dan tegen om die kinderen onderdak te geven. Partij Groen en Calvo staan zeker te popelen om alle sukkelaars onderdak te geven. Ik geef niks, dat doet de regering in mijn plaats.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zijn veel Belgen die wel een hart hebben en zich wel solidair voelen met kinderen, stefan crama. Spreek voor jezelf, niet voor de anderen.
  • Ronny Wauters

    6 jaar geleden
    Willen jullie a.u.b. stoppen met compassie op te wekken. Hun ouders hebben hier zelf voor gekozen! Er zijn ook veel Belgen die in armoede leven of op straat leven maar daar wordt er heel weinig aandacht aan besteed maar aan vreemdelingen steeds meer en meer!
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Deze kinderen horen hier niet te zijn en zover ik weet is papa en mama nog altijd de hoofdverantwoordelijke. Het gaat hier hoofdzakelijk om oost Europeanen (meestal Roma's) die het hier proberen. Wij Belgen voelen ons allesbehalve solidair met zulke mensen.