VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Islamleerkrachten kunnen straks erkend artest voorleggen

Wie islamlessen wil geven, zal binnenkort een erkend bekwaamheidsattest kunnen behalen. Dat heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beslist. Tot nu kon iedereen islamleerkracht worden. Een specifieke opleiding om zo’n attest te verkrijgen bestond niet, maar vanaf september zullen Vlaamse Hogescholen die aanbieden.

66 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De moslimlessen werden georganiseerd door een lid van de moslimpartij. Dat laat niet veel spectaculairs vermoeden voor wat de integratie van de moslims betreft.
  • birgit vanderest

    6 jaar geleden
    en dan verschieten ze dat er een partij opkomt waar de mannen en vrouwen elk een andere bus moeten nemen. stop met dat pamperen, ze leven hier en ze moeten zich aanpassen aan onze wetten en regels en niet omgekeerd.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Daar zullen we in het stemhokje zeker aan denken.
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Daar wod ik nu verdrietig van als ik aan de toekomst denk van mijn kinderen, kleinkinderen,... wat staat hen te wachten?
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Kan er mij 1 persoon een zinnige uitleg geven waarom godsdienstleraars mogen lesgeven over het katholiek geloof zonder zelf gelovig te zijn, terwijl voor Islam men wel moslim dient te zijn! Laat een atheist tevens Islam onderwijs geven zodat hij/zijeen neutrale uitleg kan geven ipv kinderen te indoctrineren met teksten van 1000 jaar oud! Deze horen thuis in de les geschiedenis!