Het Nederlandse zeiljacht Capella.
Volledig scherm
Het Nederlandse zeiljacht Capella. © ANP

Onderzoeksrapport naar zeilramp voor Belgische kust: verschillende schepen passeerden zonder hulp te bieden aan drenkelingen

Het onderzoeksrapport naar de ramp met het zeiljacht de ‘Capella’, dat op 1 juli vorig jaar omsloeg voor de kust van Blankenberge tijdens een zeilrace, is volledig klaar. Uit de conclusies van de federale instantie voor Onderzoek van Scheepvaartongevallen (FOSO) blijkt dat er niemand schuld treft aan het ongeval, maar dat er wél veel sneller een reddingsoperatie had gestart kunnen worden.

21 reacties

  • Erik Van Duytekom

    6 jaar geleden
    Als die omgedraaid op het water ligt ziet ge dat niet ... simpel .
  • Louis Dedenker

    6 jaar geleden
    Denken jullie nu echt dat de beroepsvaart geen hulp zou verlenen? Google eens :zeiljacht Capella, en je zult zien dat er niet veel boven water zit, geeft zeer slecht radarcontact, plus de deining die dag en niemand die van iets weet, zelfs hun collega's hebben niks gemerkt. Een beetje zon en je kijkt er zo over.
  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    het risico om zgressief benaderd te worden is te groot om nog iemand te helpen
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Dat gebeurt ook zo als je gewoon op het voetpad zou liggen, duidelijk in nood. IEDEREEN loopt je straal voorbij.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Foute beslissing, maar ja ... le beau monde. Verantwoordelijk: de organisatie, wegens gebrekkig veiligheidsplan, en de volledige bemanning van elk schip dat voorbij gevaren is zonder hulp te verlenen wegens het niet verlenen van hulp aan personen in nood! Er is overschot van reden om te bestraffen, maar ja, ons kent ons allicht!