Direct naar artikelinhoud

Nederlandse politie schiet verdachte neer bij Belgische grens

In het Nederlandse Goirle, dat grenst aan het Belgische Ravels, hebben politieagenten een verdachte neergeschoten na een achtervolging in het grensgebied met België.Beeld ANP XTRA

In het Nederlandse Goirle, dat grenst aan het Belgische Ravels, hebben politieagenten een verdachte neergeschoten na een achtervolging in het grensgebied met België. 

De Nederlandse omroep NOS voegt toe dat er een lange achtervolging door het bos in het grensgebied was. De verdachte werd neergeschoten toen hij zich met een andere verdachte vastgereden had in een doodlopende weg in het bos. De verdachte is aangehouden, ligt in het ziekenhuis en is volgens de politie aanspreekbaar. De andere kon ontkomen.

De achtervolging startte volgens de omroep rond 01.00 uur, toen agenten op een industrieterrein in Tilburg een verdacht busje op het oog kregen. Toen ze de twee inzittenden wilden aanhouden, gingen ze ervandoor. Tijdens de achtervolging richting Belgische grens ging het ook even door België en weer terug.

Er is sprake van een grote zoekactie met inzet van politiehelikopter en speurhonden, maar de tweede verdachte is nog niet gevat, aldus de NOS. Waar om het busje verdacht was, wilde de politie niet kwijt.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...