Nederlandse politie schiet verdachte neer vlak bij Belgische grens

Themabeeld. © Photo News

In het Nederlandse Goirle, dat grenst aan het Belgische Ravels, hebben politieagenten in de nacht van woensdag op donderdag een verdachte neergeschoten na een achtervolging in het grensgebied.

Rond 1 uur merkten politieagenten een verdacht busje op in Tilburg. Toen ze de twee inzittenden wilden aanhouden, scheurden die weg. Ze reden even over de grens met België en kwamen daarna weer in Nederland terecht. Tijdens een lange achtervolging door het bos bij Goirle reden ze zich vast en liepen ze te voet weg.

De politie schoot daarop een van de verdachten neer. Hij werd aangehoudenEen ambulance werd opgeroepen om hem naar het ziekenhuis te brengen. In welke toestand de arrestant zich bevindt, is niet bekend. Hij is volgens de politie aanspreekbaar.

De andere verdachte is nog voortvluchtig in het grensgebied. De politie heeft een helikopter ingezet, naast speurhonden en een lokale boswachter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.