De Wever: "Vuye en Wouters weigerden constructief voorstel"

De N-VA betreurt het vertrek van Hendrik Vuye en Veerle Wouters uit de partij. De partij heeft de twee een constructief voorstel gedaan, maar ze hebben dat geweigerd, klinkt het. Bart de Wever heeft nu aan Sander Loones en Matthias Diependaele gevraagd om de denktank Objectief V verder uit te bouwen.
Jasper Jacobs

"Na een goed gesprek gisterenavond had de partij een constructief voorstel gedaan aan beide parlementsleden om verder te blijven werken binnen de partij en aan de uitbouw van Objectief V", zegt de N-VA.

"Dat was perfect mogelijk door deze werkgroep te verruimen met andere deskundigen. Voor de N-VA is het evident dat de uitwerking van het partijprogramma en dan zeker het belangrijkste programmapunt niet wordt geparkeerd buiten de partij. De twee Kamerleden weigerden dit voorstel."

Sander Loones en Matthias Diependaele moeten denktank nu leiden

Bart De Wever betreurt vooral dat de voorbije dagen twijfel werd gezaaid over wat de essentie is van de partij. Want laat daar geen twijfel over bestaan: de N-VA zal voluit blijven gaan voor de uitvoering van het confederalisme.

De Wever  heeft ondervoorzitter Sander Loones en Vlaams fractievoorzitter Matthias Diependaele gevraagd om Objectief V verder uit te bouwen. Zij moeten een doorstart maken om het draagvlak voor het confederalisme te versterken.

Meest gelezen