© BELGA

© twitter

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voorbij alles en iedereen: Sagan wint massasprint op Belgische bodem in Eneco Tour

Een meesterlijke Peter Sagan heeft de derde etappe in de Eneco Tour gewonnen. Na 186 kilometer op Belgische bodem was de wereldkampioen in Ardooie verrassend de snelste in een massasprint, nadat het peloton maar net op tijd de vluchters nog had kunnen inrekenen. De vluchters maakten het nog even erg spannend maar enkele seconden van twijfel werd hen fataal. De Slovaak profiteerde optimaal en laveerde in de laatste meters voorbij alles en iedereen. De Australiër Rohan Dennis (BMC) blijft leider.

vml

Vanaf wordt er in deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers over Belgische wegen gereden, met vandaag een rit over 186 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie op het programma. Op papier een rit waarin de sprinters opnieuw hun kans kregen.

Toch trokken vijf dapperen op avontuur en onder hen slechts één Belg: Stijn Steels vanTopsport-Vlaanderen. De overige vier vluchters waren de Nederlander Jesper Asselman, de Japanner Yukiya Arashiro, de Zwitser Martin Elmiger en Brit Mark McNally. Het peloton liet begaan en de kopgroep reed als nel een voorsprong van meer dan zes minuten bij elkaar, waardoor Elmiger (IAM) zelfs virtueel leider werd.

In het peloton werd het BMC van leider Rohan Dennis na verloop van tijd echter bijgestaan door de spurtersploegen. Op 70 kilometer van de finish was de voorsprong van de vluchters al onder de drie minuten gezakt. BMC moest echter het meeste werk blijven opknappen en met nog één plaatselijke ronde van 15 kilometer te rijden bleef daar echter nog anderhalve minuut van over. Het werd nog erg nipt maar de spurtersploegen schoten net op tijd in actie en de vluchters aarzelden in het zicht van de meet, zo kregen we toch de verwachte massasprint.

Daarin kwam Peter Sagan als een duiveltje uit een doosje tussen alles en iedereen door. De wereldkampioen won voor Danny Van Poppel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De twaalfde Eneco Tour eindigt zondag met een rit naar Geraardsbergen.

Uitslag:

1. Peter Sagan

2. Danny Van Poppel

3. Nacer Bouhanni

4. Dylan Groenewegen

5. Mark McNally

6. Giacomo Nizzolo

7. Martin Elmiger

8. Marcel Kittel

9. André Greipel

10. Alexander Kristoff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen