Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zuckerberg beweert term 'schaduwprofielen' niet te kennen: "Bullshit van de hoogste orde"

Net als Facebooks bescherming van onze privacy lijken de hoorzittingen van Mark Zuckerberg in het Amerikaanse Congres een maat voor niets te zijn. Telkens als het de CEO wat te heet werd, draaide hij rond de pot en verwees hij naar "mijn team". Op een vraag naar de vermeende 'schaduwprofielen' die Facebook ook van niet-gebruikers zou bijhouden, zei Zuckerberg dat hij "daarmee niet vertrouwd is". Op Twitter begonnen spontaan vele ogen te rollen.

35 reacties

  • jan tobbak

    6 jaar geleden
    suikerbuik lacht zich kapot met al die gekken die hem iedere dag rijker maken
  • BALAKAN IBRAHINM

    6 jaar geleden
    wat? dus ook van niet FB gebruikers wordt een profiel aangemaakt?
  • Oli Gearius

    6 jaar geleden
    Euhm, 12-30 jarigen die niets met facebook te maken hebben weten wat een shadowacc is, mensen die zelfs geen facebook hebben weten ook wat dat betekent, je moet daarvoor niet gestudeerd hebben.... Dit is een regelrecht bewijs dat hij liegt en de gevangenis in moet!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als je ongevraagd reclame krijgt stelen ze toch jouw energie, bandbreedte en opslagcapaciteit. Als een andere internetgebruiker dat doet wordt hij beschouwd als een hacker en krijgt hij een straf. Maar nog erger zou het worden als je een lening niet krijgt of je verzekeringspremies opslaan omdat sociale media oncontroleerbare informatie over je verzamelen en een profiel creëren dat misschien zelfs ver af staat van de werkelijkheid.
  • Gerrit gasthuis

    6 jaar geleden
    Deze man is een bandiet van de ergste soort -- nu ik zit niet op Facebook --