Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Italiaans vluggertje! Farfalle met tonijn, tomaat en oregano in minder dan twintig minuten

Pasta is je beste vriend in haastige tijden. Gooi wat lekkere veggies en vlees of vis mee in de pan en je schudt in een wip een driesterrenmaaltijd uit je mouw. Dit keer gaan we de Italiaanse toer op, met kerstomaatjes, augurken, oregano en tonijn in de mix. Buon appetito!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 g farfalle
2 zoetzure augurken, fijngesneden
500 g kerstomaatjes, gehalveerd
2 tl gedroogde oregano
takjes tijm
220 g tonijn
2 lente-uitjes, in ringen
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak er de fijngesneden augurkjes even in aan. Schep ze uit de pan. Doe nu de tomaatjes in de pan, bestrooi met 2/3 van de oregano en schep er enkele takjes tijm onder. Voeg de tonijn toe aan de saus.
3. Giet de pasta af en vang enkele lepels van het kookvocht op. Meng de pasta onder de saus. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen.
4. Verdeel de pasta over de borden, strooi er de augurkjes over en werk af met de resterende oregano, de lente-ui en wat tijm.

Zin in meer pasta? Probeer onze groene pasta met avocado, een absolute aanrader! 

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel