© Photo News

Huwelijk van prins Harry en Meghan wordt exclusiever dan dat van prins William en Kate

Voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton kregen maar liefst 1.900 genodigden een uitnodiging in de bus, maar de huwelijksviering van prins Harry en Meghan Markle zal toch een stuk intiemer en exclusiever worden. Volgens Kensington Palace zullen immers 'slechts' 600 genodigden het grote feest mogen bijwonen.

VVA

Kensington Palace onthulde dat er op het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle in mei 'slechts' 600 genodigden aanwezig zullen zijn. Dit blijkt voor de Britse koninklijke familie een eerder bescheiden cijfer, want op het huwelijk van Prins William en Kate Middleton kwamen maar liefst 1.900 gasten aankloppen en op dat van de Britse Queen met prins Philip passeerden ruw geschat 2.000 gasten de revue.

Geen politieke genodigden

Dit heeft uiteraard alles te maken met de plaats in de lijn van troonopvolging van prins Harry en de locatie waar het koppel in het huwelijksbootje treedt. Prins Harry hoeft als zesde in de lijn van troonopvolging - zodra het derde kindje van prins William en Kate Middleton geboren wordt - immers geen wereldleiders en diplomaten van over de hele wereld uit te nodigen voor zijn grote dag. Het spreekt voor zich dat het aantal genodigdheden hierdoor flink slinkt.

Eerder liet een bron binnen het paleis al weten dat er op de gastenlijst van het koppel enkel mensen staan die een directe relatie hebben met Harry of Meghan of met het koppel. In het verleden nodigde prins Edward, zoon van de Britse Queen, trouwens ook al geen politieke hoogwaardigheidsbekleders uit op zijn huwelijk. Zijn broer, prins Edward, deed dit wel en mocht de toenmalige Britse eerste minister Margaret Thatcher en de Amerikaanse first lady Nancy Reagan verwelkomen.

Een intieme trouwlocatie

Maar ook de locatie waar de kerkelijke dienst doorgaat, bepaalt voor een stuk het aantal genodigden. Zo is de capaciteit van St. George’s Chapel beperkt tot 800 gasten, terwijl Westminster Abbey waar de kerkdienst van prins William en Kate Middelton doorging, ruimte biedt voor 2.000 genodigden. Op de avondreceptie in Frogmore House zullen overigens nog slechts 200 personen aan tafel kunnen aanschuiven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer