© Photo News

Assisen Tongeren: “Robert was een zorgzame man, maar hij kon ook koppig en direct zijn”

In het Tongerse hof van assisen heeft woensdagnamiddag de 49-jarige ex-vriendin van Robert Klok getuigd. Zij omschreef Klok als een zorgzame man, die in het verkeer wel een kort lontje kon hebben. Het weerzien van zijn ex lokte bij de beschuldigde emoties los en dat voor de eerste keer tijdens zijn proces.

Financiële problemen na het faillissement van zijn fitnesszaak dreven hem tot het opzetten van cannabisplantages. Dat deed hij samen met Henkens. Toen zijn ex-vriendin te horen kreeg dat Klok zich met wietteelt bezig hield, zette ze een punt achter de relatie. “Tegen mij is hij nooit agressief geweest. Hij was erg spraakzaam, maar het is een Nederlander, hè. Hij kon direct zijn. Hij kon goed geheimen bewaren. Hij is een trotse man. Hij bracht meer tijd door in de badkamer dan mij. Hij was koppig, maar dat is iedere man, denk ik”, aldus K.

Henkens wilde Klok uit zijn studio zetten. Bovendien waren er discussies over de verdeling van de oogsten van de wietplantages. De vrouw uit Maasmechelen, die niets met de wietteelt te maken wilde hebben, voegde eraan toe dat Klok ook paranoïde kon zijn en voortdurend door het venster naar buiten keek. “Ik merkte aan hem als er iets stond te gebeuren. Hij liep dan gestresseerd rond”, aldus K. Volgens haar verbleef Klok wel degelijk op het adres bij Henkens in Neeroeteren, hetgeen door andere partijen op dit proces betwist wordt.

Robert Klok had twee broers en een zus. Zijn tien jaar oudere broer vertelde woensdag dat zij een gevoelsarme opvoeding kenden, maar toch een vrolijke jeugd beleefden. “We speelden veel spelletjes. Rob viel een beetje uit de boot omdat hij de jongste was, maar hij liet zich gelden. Hij was heel sportief. Hij hield van gevechtsport. Op latere leeftijd was Rob altijd bezig met spiritualiteit en sport”, aldus de 69-jarige broer uit Amsterdam.

Het huwelijk van Robert Klok met zijn vrouw liep in 2004 op de klippen omdat hij en zijn vrouw uit elkaar gegroeid waren. Volgens de ex-echtgenote, die niet persoonlijk kwam getuigen en wiens verklaring werd voorgelezen, was Rob verbaal sterk, maar zeker niet gewelddadig. Hij was niet gemakkelijk van zijn standpunt af te brengen. Na het afsluiten van het getuigenverhoor startten woensdag de eerste pleidooien van de burgerlijke partijen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer