© BART DEWAELE

Vlaanderen investeert 10 miljoen euro in fietssnelweg tussen Willebroek en Grimbergen

In november 2018 gaan de werken van start voor de aanleg van een 5 km lang stuk fietssnelweg langs het Kanaal van Willebroek van de grens met het Brussels Gewest tot aan de Verbrande Brug in Grimbergen. De realisatie zal twee jaar in beslag nemen en is het resultaat van een samenwerking tussen de Werkvennootschap, Vilvoorde, Grimbergen, het Agentschap Wegen en Verkeer, het departement Mobiliteit en Openbare Werken, de provincie Vlaams-Brabant, De Lijn, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin die samen 10 miljoen euro in het project investeren.

De geplande fietssnelweg is een missing link in Vilvoorde en Grimbergen van de 23,7 km lange fietssnelweg F23 Kanaalroute Noord die van Brussel tot Boom loopt. Het fietspad zal vrijliggend zijn en vier meter breed.

Waar conflicten met vrachtverkeer kunnen opduiken, wordt het fietspad zo ingericht dat fietsers voldoende in de kijker worden geplaatst. Samen met het fietspad wordt ook het wegdek heraangelegd en de riolering vernieuwd.

In een reactie laten zowel Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) als Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) weten dat met de realisatie van deze fietssnelweg een volwaardig alternatief geboden wordt voor de auto.

Langs het traject zijn ook verschillende bushaltes voorzien en is er in de toekomst aansluiting mogelijk met de ringtrambus die tussen Jette en Brussel-Airport rijdt. In Vilvoorde sluit de fietssnelweg aan op de F1 Vilvoorde-Mechelen. Om deze aansluiting te verbeteren, is een nieuwe brug over het kanaal gepland. Ook in Brussel is er aansluiting op fietsinfrastructuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER