Meeuwen aan de kust in Oostende.
Volledig scherm
Meeuwen aan de kust in Oostende. © JVK

Vogelbescherming Vlaanderen kritisch voor meeuwenpil: "Wat als andere diersoorten de anticonceptiva opeten?"

Vogelbescherming Vlaanderen vindt de Blankenbergse plannen om meeuwen te behandelen met anticonceptiva onverantwoord en verontrustend. Dat meldt de organisatie vandaag nadat de gemeenteraad van de badstad deze week het licht op groen zette.

5 reacties

  • Kevin Ross

    6 jaar geleden
    Wat moeten we dan doen? Ze uit de lucht schieten met een loodjesgeweer? Die beesten worden elk jaar groter en aggressiever
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Vogelbescherming Vlaanderen moet weer eens de levieten lezen vanuit hun ivoren toren. Benieuwd hoe ze reageren als er een meeuw hun kinderen aanvalt of onderscheit
  • Rik Cappelle

    6 jaar geleden
    Zijn die van de vogelbescherming echt stekeblind of zwansen zij echt moedwillig ? Zij denken dat ze de mensen anno 2018 nog echt blaaskes kunnen wijsmaken. Idem dito met hun nestkasten dat ze overal hangen voor de roofvogels. Hoeveel leed die veroorzaken dat hou je niet meer voor mogelijk. Deze week 2 nestjes gespot met 30 eendekiekskes en op 4 dagen tijd rest er nog ééntje !!!!!!! De kiekskes van de waterhoentjes allemaal gepakt door de Sperwers. Gewoon moordenaars.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Dat dacht ik ook al. Maar het geld opbrengend vastgoed moet beschermd worden! Meeuwen en de zee: dat hoort dus niet meer samen aan de Belgische kust. Weg met de meeuwen die zatte mensen te vroeg wakker maken en die op een terras poepen en op platte daken nestelen. Overlast noemen ze dat dan.
  • giselle Slegers

    6 jaar geleden
    Zorg gewoon voor voederplaatsen ergens meer in zee of onbewoond gebied, daar dagelijks voederen en ze weglokken van de kraampjes en restaurants? Kan dat niet?