Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls.
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls. © Photo News

Crevits distantieert zich van "kinderen zonder armen en benen"-uitspraak van N-VA-specialist Daniëls

M-decreetVlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) distantieert zich van een uitspraak van N-VA-onderwijsspecialist Koen Daniëls. Die had de inclusie van kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs vergeleken met "kinderen zonder armen en benen die je toch leert zwemmen".

46 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Mevrouw Crevits zorg ervoor dat je in de toekomst nooit meer moet samen werken ( regeren) met mensen zoals Daniëls. Dat is de enige oplossing. Laat nva Links(aha) liggen.
  • Vladimir De Leeuw

    6 jaar geleden
    Ik heb het interview gehoord en voor mij was dat ok. Het beeld dat hij gebruikte was duidelijk. Door persoonlijke ervaringen kan ik zeggen dat inclusie een mooie gedachte is, maar dan ook niet meer dan dat. Door het M-decreet hebben vele gehandicapte kinderen enkel tijd verloren en zijn veel opvoeders/leraars overspannen geraakt. Van gewone onderwijzers wordt verwacht dat ze plots logopedist, kinesist, psycholoog enz... zijn, *want ze krijgen toch ondersteuning*
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Foei Daniëls, das laag bij de grond man en typisch nva. Nooit krijgt nva mijn stem nog!
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Steeds meer kinderen en jongeren zijn schoolmoe , zitten overal tussen wal en schip door de zoveelste regeltjes opgelegd door Mevrouw Crevits , ze horen nergens thuis en komen dus zonder diploma van school ! Wat doet ze daaraan ? Niets , want ze maakt met haar extra regeltjes die scholen amper of niet uitgevoerd krijgen , alleen maar véél erger ! Stop die onzin Crevits , en doe nu eens iets voor die kinderen en jongeren die "nergens" thuis horen , op geen énkele school !
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Misschien de betekenis van het woord 'metafoor' opzoeken.? Als ex-leerkracht ben ik het trouwens eens om kinderen met speciale noden een aangepast onderwijs te geven. Ik heb in beiden systemen lesgegeven. Ik geloof niet in de assimilatie van kinderen met noden in het courante onderwijs. Het idee is mooi maar het is niet haalbaar. Buiten de schooluren kan er nog voldoende geassimileerd worden.