Foto door Marcelo Matarazzo via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Marcelo Matarazzo via Unsplash

Zo vind je een job als je zwanger bent of wil worden

Je bent uitgekeken op je huidige job of net ontslagen, maar je bent zwanger of dat alleszins van plan om te worden. Onmogelijk om nieuw werk te vinden denk je vast, want welke werkgever wil iemand aannemen die al na een paar maanden voor een langere periode weg is? Weinig, maar gelukkig staat de wet aan jouw kant. Met deze tips lukt het je wél om in verwachting die droomjob te scoren.

7 reacties

  • nancy kiekens

    6 jaar geleden
    Als kleine KMO-er met slechts 9 personeelsleden, heb ik al drie zwangerschappen van personeel 'doorstaan' en ik kan je verzekeren dat het een aderlating voor het bedrijf is: na 5 maanden 'platte rust', na de bevalling zwangerschapsverlof, vervolgens 'borstvoedigsverlof', vervolgens vraag of 4/5 te werken. Als werkgever moet je het maar allemaal opvangen, om werk voor je ander personeel niet in gevaar te brengen.
  • mark maes

    6 jaar geleden
    Dus dan maar liegen tov van de werkgever..goed advies dat. Jullie denken dat het geld aan de bomen groeit voor zelfstandigen zekers?
  • Lucian Lachance

    6 jaar geleden
    Deze aanpak getuigd van weinig respect voor de werkgever. Natuurlijk is het verboden iemand te weigeren omdat ze zwanger is. Langs de andere kant, hoe denk je dat je werkgever tegenover jou gaat staan als ze erachterkomen dat je na een half jaar op zwangerschapsverlof moet en ze moeten zoeken naar vervanging? Ze gaan je er altijd scheef voor blijven aankijken.
  • S V

    6 jaar geleden
    Ik ben tot twee maal veranderd van job terwijl ik zwanger was en ben daar héél open in geweest. Jammer dat jullie hier geen tips delen over hoe je dit dan kan aanpakken, artikel gaat enkel over je recht om het te verzwijgen en hoe je info kan uitzoeken over de voordelen van de job. Jammer, echt een gemiste kans.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Met andere woorden: liegen en bedriegen en daarna de werkgever voor blok zetten. Zeer bevorderlijk voor de werksfeer vermoed ik.