© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven stelen onderdelen uit luxewagens

De politiezone Noord (Stabroek en Kapellen) werd de voorbije dagen overstelpt met meldingen van inbraken in auto’s. In Stabroek werd dinsdag in zes auto’s ingebroken, in Kapellen werden woensdag nog eens drie voertuigen opengebroken.

DVD

Eerder berichtte uw krant al over een diefstallenplaag in de Kempense gemeenten Retie en Dessel. Telkens werden daar duurdere BMW’s van de 5-reeks geviseerd. De middenconsole werd uitgebroken en vaak moesten ook de airbags en elektronica eraan geloven. Nu wordt ook de politiezone Noord geteisterd door vermoedelijk een rondtrekkende bende die op bestelling apparatuur uit geparkeerde auto’s steelt.

© rr

Dinsdag sloegen de inbrekers onder meer in de Canadalaan, de Haagdoornlaan en de Berkenlaan in Hoevenen toe. Woensdag kwamen daar nog eens drie meldingen uit Kapellen bij, verspreid over het grondgebied. “In de meerderheid van de gevallen is er zelfs geen braakschade”, zegt Herman De Kuyper, commissaris van de politiezone Noord. “Het gaat hier vermoedelijk om een rondtrekkende dadergroepering die technologische snufjes gebruikt om de auto’s te openen. Ze hebben duidelijk een voorkeur voor Duitse wagens van de merken BMW, Mercedes en Volkswagen, maar er werd bijvoorbeeld ook een Peugeot geviseerd. We gaan ervan uit dat ze de onderdelen stelen om ze naar het buitenland te exporteren en te verkopen als wisselstukken.”

De politie van de zone Noord stuurde naar elke inbraak een sporenteam, in de hoop info te vinden die naar de daders kan leiden. Voorlopig kon er nog niemand worden gearresteerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER