Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, roept op tot kalmte in het conflict rond Syrië.
Volledig scherm
Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, roept op tot kalmte in het conflict rond Syrië. © AFP

Rusland roept op om af te zien van militaire acties in Syrië: "Belangrijkste prioriteit is om oorlog te vermijden"

GIFAANVAL SYRIËRusland roept het Westen op om militaire acties te vermijden "om het gevaar op oorlog af te wenden". Het Kremlin reageerde op de uitspraken van Frankrijk en de VS, die beloven actie te ondernemen als blijkt dat het Syrische regime inderdaad achter de gifaanval van voorbije zaterdag zit. Volgens de Amerikaanse zender NBC beschikken de VS over bloed- en urinestalen die aantonen dat er voorbije zaterdag in Douma chemische wapens werden ingezet. 

208 reacties

  • Jim Fonteyne

    6 jaar geleden
    Goe gezeet Els... :)
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Marc Baeyens, je mag zo stilaan dat bord van voor je kop halen hoor. Elke overheid, maar dan ook elke overheid, manipuleren de zaken en organiseren evenementen die ze in elkaars schoenen schuiven. De geschiedenis staat er bol van. Amerika, Rusland, Israel, Duitsland, Frankrijk enz... allen spelen het spel smerig als hen dat uitkomt. Lees wat over false flags en oordeel dan eens neutraal. Dat kun je toch?
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Eddie Deleener, het is niet omdat je Russen of Syriërs niet mag dat er iemand het recht heeft om in een soeverein land een oorlog te starten en alles volledig in puin achter te laten met honderdduizenden op de vlucht.
  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Trump, Macron en May, drie politieke leiders wiens populariteit zweeft in de nabijheid van het vriespunt moeten dringend iets doen om hun imago op te krikken. Een gezamenlijke militaire actie tegen Syrië is een mogelijkheid. Dat ze daar mee een catastrofe kunnen ontketenen deert hen blijkbaar niet. Thatcher begon in de jaren 80 ook een oorlog tegen Argentinië om de Falklands en haar populariteit ging er sterk op vooruit. Alhoewel over de negatieve gevolgen werd wijselijk gezwegen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Wat het Westen zéker niet moet doen is zich laten imponeren door Poetin. Hij heeft al genoeg leugens verkocht aan de internationale pers. Die gif aanvallen zijn er over en moeten bestraft worden. Vriendjes of niet. Rusland zou beter eens goed nadenken over hun steun aan terroristen en dictators die spelen met gif. Of heeft men het misschien al gedaan?