Het Europees parlement in Straatsburg.
Volledig scherm
Het Europees parlement in Straatsburg. © EPA

Christendemocraten moeten kleur bekennen over Orban na kritisch rapport Europees Parlement

Het Nederlandse Europarlementslid Judith Sargentini (GroenLinks) beveelt haar collega's in de bevoegde parlementscommissie aan om te pleiten voor de activering van het beruchte artikel 7 van het Europees Verdrag tegen Hongarije, dat kan uitmonden in de opschorting van het stemrecht van Hongarije in de Europese ministerraden. Omdat over het rapport ook moet worden gestemd in de plenaire vergadering moet de Europese Volkspartij, waar de Hongaarse regerende partij Fidesz toe behoort, kleur bekennen. Valt de EVP Fidesz en premier Viktor Orban af of niet?

31 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat Hongarije niet thuis hoort in de EU. Gewoon de geldkraan dichtdraaien totdat de democratie en onafhankelijk van het rechtssysteem gegarandeerd wordt. Orban voor het internationaal gerechtshof brengen zal uiteraard teveel gevraagd zijn.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Oei, ik dacht dat het bij het niet respecteren van mensenrechten over het geweld en het opsluiten van democratisch verkozenen in Catalonië ging, ik heb waarschijnlijk iets te snel gelezen blijkbaar.
  • leppens victor

    6 jaar geleden
    Ik woon in Hongarije en kan dat groene warhoofd verzekeren dat de democratie hier hoogtij viert. En dat de ngo's als parasieten beschouwd worden is niet enkel hier. Mvg.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Maar ze willen wel dat Turkije toetreedt tot de EU, een land dat geregeerd wordt door een dictator die de Koerden wil uitroeien.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Prachtige tribune, en welke werkt daar?